tri sata i podrazumijeva odvajanje mokraćovoda od mokraćnog mjehura i njegovo postavljanje na drugo mjesto. Kirurg će napraviti novi tunel kroz mokraćni mjehur kako bi se postigao efekt valvule. Glavna prednost operacije je njena visoka stopa uspješnosti (88-99%). Ova operacija se izvodi već mnogo godina. Ipak, to je kirurški postupak koji nosi rizik od komplikacija, kao i svaki drugi kirurški postupak (infekcija, krvarenje itd.). Također poslije operacije, dijete ostaje u bolnici nekoliko dana, što može biti vrlo stresno kako za dijete tako i za cijelu obitelj. Iz tih razloga operacija je najčešće ostavljena kao posljednji izbor za visoke stupnjeve refluksa ili kada ostale opcije ne daju rezultate.

Što je Deflux?
Gel dekstranomera i hijaluronske kiseline je gel koji se ubrizgava endoskopski kako bi se izliječio vezikoureteralni refluks. To je siguran i učinkovit način liječenja VUR-a. Gel dekstranomera i hijaluronske kiseline se postavlja na mjesto gdje mokraćovod ulazi u mokraćni mjehur i sprječava vraćanje mokraće u mokraćovod i dalje prema bubregu. Poslije određenog vremena oko gela se stvori novo tkivo koje osigurava dugoročne rezultate kod većine djece.

Koji je sastavDEFLUXa?
Gel dekstranomera i hijaluronske kiseline čine dvije vrste molekula na bazi šećera (polisaharidi) - dekstranomer i hijaluronska kiselina. Obje supstance su već dobro poznate u medicini i obje su biokompatibilne, što znači da ne uzrokuju značajnije reakcije u tijelu. Štoviše, hijaluronska kiselina se proizvodi i nalazi prirodno u tijelu.

Kako izgleda postupak injektiranja Defluxa?
Vaš liječnik će koristiti malu kameru, cistoskop (jedna vrsta endoskopa koji se koristi za pregled mokraćnog mjehura) kako bi precizno postavio gel. Za vrijeme ovog postupka vaše dijete je pod totalnom anestezijom.

Obično nema nikakve boli poslije postupka. Vaše dijete može osjetiti malo peckanje prilikom prvih nekoliko mokrenja. Obavezno se javite vašem liječniku ukoliko dijete ne može mokriti, osjeća bol u trbuhu ili dobije temperaturu po povratku kući. Vaš liječnik će odrediti koje su aktivnosti i dodatne terapije potrebne poslije izvršenog postupka. Biti će izvršen još jedan MCUG poslije nekoliko mjeseci, ukoliko bude potrebno, da bi se vidjelo je li se refluks zadržao.


Na koji način Deflux pomaže?
Gel se postavlja na mjesto gdje mokraćovodi ulaze u mokraćni mjehur i tako sprječava vraćanje urina u mokraćovode i bubrege. Nakon nekog vremena, novo tkivo se formira oko gela osiguravajući dugoročne rezultate kod većine djece.

 
           
 
 
  © 2012 Eurotron International d.o.o. All rights reserved.